Binnenkort Bed & Breakfast in Kasteel?

Gevalletje ‘Opvallend’ gelezen in ‘Hét Gemeentenieuws’. Op de gemeentepagina, waar alle politieke partijen van Lingewaard hun zegje mogen doen over actuele zaken, gaat het deze week over kasteel Doornenburg.

Het bestuur van het noodlijdende monument heeft de gemeente toestemming gevraagd voor een bed & breakfast binnen de dikke Florismuren. In de bijgebouwen zouden dan zo’n 20 slaapplaatsen kunnen worden ingericht.

De reacties van de verschillende partijen liepen nogal uiteen, en uiteindelijk werd het voorstel in aangepaste vorm aangenomen.

Het aantal bedden wordt – in tegenstelling tot eerdere berichten – niet beperkt tot 10 en blijft dus 20,waarbij géén slaapplaatsen in de hoofdburcht mogen worden gerealiseerd. De noodzaak van een gemeentelijke vertegenwoordiger in het bestuur van het kasteel werd voorgesteld door sommige partijen maar werd uiteindelijk niet gehonoreerd.

Kortom… het bestuur van het kasteel mag verder met de bed & breakfastfunctie van het kasteel. Wellicht slaapt u binnenkort als een echte kasteelheer of -vrouwe in Doornenburg!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*