Woningbouw in Martinuskerk weer stap dichterbij

Na 20 jaar stilte op de bouwmarkt liggen nu plannen klaar voor woningbouw op 3 verschillende locaties in Doornenburg

In de Nieuwe Krant van deze week staat een artikel over de doorzetterTs van onze DOPgroep. U weet wel, de vrijwilligers uut Doornenburg die de papieren plannen uit het vorig jaar opgeleverde Dorpsontwikkelingsplan willen omzetten in daden.

Zo trekken Martijn Claassen, Bud Joosten en Tim van Geelen de kar voor het deeltraject WONINGBOUW ien ut durp.

Eén van de mogelijkheden is de herinrichting van de Martinuskerk tot 11 woningen voor senioren en starters. De verbouwing van de orgelzaal tot 5 seniorenwoningen op de begane grond (niet verkeerd bedacht voor de slecht-ter-beeners) en tweemaal 3 woningen op 1e en 2e verdieping.

De kerkzaal kan dan in gebruik blijven voor bijeenkomsten, uitvaart, concerten, theater en tentoonstellingen. Gesprekken tussen alle belanghebbende partijen als gemeente Lingewaard, parochie de Levensbron, de stichting Behoud Erfgoed Martinuskerk Doornenburg en bisdom Utrecht verlopen gestaag en naar verwachting kan er in 2019 gestart worden met de verbouwing.

Naast nieuwe woonruimtes in de Martinuskerk staan er 6 fonkelnei-je woningen gepland nabij de Homoetstraat (het plan ‘Homoethof’) en wordt er gewerkt aan het plan Blauwe Hoek-Groenestraat, waar zo’n 35 sociale en zorggerelateerde woningen moeten komen.

Kortom… na 20 jaar bouwstilte lijkt Doornenburg aan de vooravond te staan van een storm van woningbouwplannen, waardoor de wensen van veel (oud) durpelingen kan worden verwezenlijkt. Namelijk: wonen in Doornenburg.

Volgend jaar kijken we of de wensen zijn uitgekomen.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*