BREKEND! Earring-drummer komt naar Doornenburg!

16 December 2017: Temple of BOOM II concert door slagwerkgroep St. Caecilia Doornenburg, m.m.v. Cesar Zuiderwijk

Cesar Zuiderwijk, de drummer van de Haagse rockband GOLDEN EARRING, komt eind dit jaar naar Doornenburg.

De wereldberoemde drummer van ‘de Earring’ (bekend van nummers als Radar Love en Twilight Zone) komt op uitnodiging van de slagwerkgroep van harmonie St. Caecilia een open workshop geven op zaterdag 16 december. ’s Avonds speelt hij mee met de slagwerkers tijdens het TEMPLE OF BOOM II concert in de Martinuskerk van Doornenburg.

Zuiderwijk (1948) kwam via via in contact met de slagwerkgroep en was onder de indruk van hun kwaliteit en enthousiasme. Nadat hij hoorde dat het vorig jaar zo succesvolle TEMPLE OF BOOM concert dit jaar opnieuw staat geprogrammeerd bood hij aan om mee te spelen.

Maar alleen naar Doornenburg komen voor een concert vond hij ‘zonde van de reistijd’ en dus stelde hij voor een Masterclass drummen te geven.

Golden Earring (v.l.n.r. George Kooymans, Barry Hay, Cesar Zuiderwijk, Rinus Gerritsen)

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in drummen in alle facetten. Zuiderwijk is geen onbekende op dat terrein, want hij gaf onder meer lessen aan getraumatiseerde kinderen in Mostar (Bosnië). Ook toerde hij langs de vaderlandse theaters met zijn soloprogramma ‘Slagdroom’ waarin hij via sketches, drumdemonstraties en vrolijke anekdotes zijn boodschap overbracht.

De kaartverkoop van TEMPLE OF BOOM II start op 1 september a.s., inschrijving voor de workshop wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

bron foto: Roel Wijnants (Wikipedia)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*