Eén bestuur door fusie parochies Lingewaard en OverBetuwe

Parochies in de oost Betuwe fuseren uit lijfsbehoud

Het zat er al langer aan te komen en de geruchten uit de wandelgangen werden steeds sterker, maar nu is dan toch de kogel door de kerk de teerling gevallen.

Per 1 januari 2018 gaan parochie De Levensbron (Lingewaard) en de Benedictusparochie (OverBetuwe) fuseren. Oorzaken zijn het teruglopend kerkbezoek (was te verwachten als je in Lingewaard bijna alle kerken sluit), het vinden van vrijwilligers voor bestuurs en commissiefunctie’s, de financiële vooruitzichten en de naderende pensioenleeftijd van pastores Roelofs en van Cuijk.

De fusie betekent in ieder geval dat er één bestuur komt voor de hele oostelijke Betuwe en dat de huidige kerken, waar nog wél een eucharistieviering wordt gehouden, geopend blijven. De kerk in Bemmel was al eerder verkocht en voor de kerken in Gendt en Huessen-Zand lijken op korte termijn ook oplossingen te komen.

Wat er met de kerken in Angeren en Doornenburg gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar volgens onbevestigde geruchten zijn de plannen om in de Doornenburgse Martinuskerk appartementen te vestigen weer uit de mottenballen gehaald. De kerkzaal zou dan in de huidige vorm blijven bestaan maar in de orgelzaal komen dan woonunits.

Wordt zeker vervolgd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*