De ouwe deus van tante Teus

Via één van onze vaste lezers ontving de redactie een foto van de ‘Kop van Pááándere’.
Op het zwart-wit prentje is het uiterste puntje landtong bij de splitsing van de Rijn en Waal zichtbaar.

De foto stamt ergens uit de jaren ’70. En blijkbaar is er in de jaren daarna nogal wat veranderd om die landtong wat meer begaanbaar te maken. In de vorige eeuw was ‘de kop’ bezaaid met basaltblokken en dat was voor mens én dier niet echt handig.

Momenteel is de landstrook goed begaanbaar.

Achteraan op de foto is fort Pááándere zichtbaar, en links en rechts van de landtong blijkt het water nogal hoog te staan. De kribben liggen onder water. De stapel rechts is een kunstig in elkaar gelegde stapel basaltblokken die de punt markeerde. De blokken waren wit geschilderd om beter zichtbaar te zijn voor schippers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*