Wethouder Witjes tekent steunbetuiging Unesco

Namens de gemeente Lingewaard tekende wethouder Helga Witjes de steunbetuiging voor de Unesco nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd gisteren door afgevaardigden van gemeenten, waterschappen en organisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer de steunbetuiging voor de Unesco nominatie aan de Liniecommissie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie overhandigd.

De ondertekening en aanbieding van de steunbetuiging vond plaats op Fort Voordorp in Groenekan, en ook was wethouder Helga Witjes als afgevaardigde van de gemeente Lingewaard aanwezig.

De steunbetuiging is belangrijk voor onder andere Lingewaard om voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW), waarvan fort Pááándere deel uitmaakt, het predicaat ‘UNESCO Werelderfgoedstatus’ te verkrijgen. Want dat predicaat zorgt voor een beschermde culturele status. EN een constante subsidiestroom vanuit de UNESCO natuurlijk.

Met die UNESCO nominatie moet vervolgens in december de ministerraad nog wel instemmen. Daarna, in januari 2018, biedt de minister van OCW namens de regering het dossier aan bij UNESCO in Parijs die de nominatie toetst. Gaat alles goed, dan verkrijgt de Nieuwe Hollandse Waterlinie de Werelderfgoed-status in 2019.

Als dat het geval is maakt fort Pááándere – als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie – aanzienlijk kans op structurele financiering en mag het zich scharen tussen Werelderfgoeddragers als de Piramides van Gizeh, het Paleis van Versailles en het Stonehenge.

Een stap in de goede richting dus voor de Waterlinie en fort Pááándere, maar wel eentje van de lange adem…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*