Ambulance aanrijtijden… zucht…

 

Het was warm. Het was druk. Reorganisatie. Vakantie. Allerlei redenen zijn er te bedenken.
Maar feit is dat die cijfertjes van de VGGM nogal LAAT binnenkwamen op de hoofdredactionele burelen van de landelijke media. In feite hadden we er al eigenlijk niet meer op gerekend.

En dat had blijkbaar een reden, die vertraging. Want die prestaties van de aanrijtijden van onze lokale ambulances waren weer eens KNUDDE ten opzichte van voorgaande periodes. Ondanks de opening van een fonkelnei-je dependance in Oosterhout!
En daar is die VGGM dus verantwoordelijk voor. In Lingewaard daalde het percentage dat de snelle jongens ten opzichte  van de norm moesten halen. Want ambulances moeten MINIMAAL 95% van de ritten BINNEN 15 minuten ter plaatse zijn.
En zoals we al jarenlang weten wordt die norm in Lingewaard bij lange na niet gehaald. En dat is met name het geval in DOORNENBURG, die het gemiddelde percentage van onze prachtgemeente naar de kelder jaagt. Terwijl er toch een hele makkelijke en goedkope oplossing voorhanden ligt. TRIEST.

Affijn, de cijfertjes over het eerste kwartaal van   liggen staan dan uiteindelijk HIERO. Die van Lingewaard dan. Dus hoe BAGGER de aanrijtijden naar ons durpke zijn wordt niet vermeld.
We krijgen in Lingewaard dan wel DRIE moderne Multifunctionele Centra in Bemmel, Huessen en Gendt maar verantwoorde BASIC en tijdige ambulancehulp… HO MAAR! Nederland Bananenrepubliek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*