De Doornenburger

5

Trug ien de tied met ’n lied (1)

Zaterdag was DE dag van Nostalgisch Doornenburg.

In een afgeladen Ontmoetingscentrum werden gisteren twee muzikale voorstellingen gepresenteerd door de plaatselijke Historische Kring. Een feestelijke avond die geheel in het teken stond van de jubilerende kring die dit jaar alweer 30 jaar bestaat.

Voorzitter Luuk Timmers praatte de avond op humoristische wijze aan elkaar en vertelde over het ontstaan en de geschiedenis van Doornenburg aan de hand van foto’s en filmpjes. Niet in het dialect overigens, want ‘dat wil ik iedereen hier besparen‘.

Thema’s als de ondernemers, arm en rijk, middelen van bestaan, buurtschappen, straten en natuurlijk de rijke natuur werden met liedjes – veelal geschreven door Tootje Huting-Rensen en Gert Huting – nog eens extra belicht, uitgevoerd door het 70-koppen tellende gelegenheidskoor en -combo. Een behoorlijke opgave, want met twee voorstellingen – ’s middags EN ’s avonds – duurde het totale programma dus tweemaal 3 uur voor de uitvoerenden! (wordt vervolgd)

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedin
concerthistorische kringhkdocvoorstelling

dedoornenburger • 5 februari 2017


Vorige bericht

Volgende bericht

Comments

 1. Theo en Ans Peters 6 februari 2017 - 16:02 Reply

  Wij vonden het geweldig,onderdeel te mogen zijn van dit buitengewoon leuke en gezellige gebeuren! Een topdag. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn. We hadden dit niet willen missen. Een fantastisch initiatief van Luik en Gert!

 2. theo ortsen 6 februari 2017 - 08:04 Reply

  het was geweldig om onderdeel uit te maken van deze dag. Dit dorp bruist en leeft echt.
  je voelde ook echt deze mensen houden van hun durpke. Ook ik zing toch blief ik altied van Doornenburg houen.

 3. Truus en Jan Witjes 5 februari 2017 - 22:29 Reply

  Het was een geweldige mooie middag . We hebben er van genoten. Organisatie en koor het was geweldig.

 4. Karel en Marja 5 februari 2017 - 18:25 Reply

  Geweldige avond we hebben genoten.
  Dikke pluim voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 5. Historische Kring Doornenburg: “Trug ien de tied, aon de hand van ’n lied” – De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *